Тиждень українського дизайну й інновацій проведуть у Києві з 1 до 7 квітня. Ukrainian Design and Innovation Week організовують уже вдруге під егідою глобальної мережі World Design Weeks, яка об’єднує тижні дизайну в більш ніж 40 містах по всьому світу.

Мета Тижня українського дизайну – об’єднати професійне дизайн-ком’юніті, познайомити з дизайном широку аудиторію і створити «обличчя сучасного дизайну України».

Організатори називають Тиждень українського дизайну «найбільшим в Україні мультидисциплінарним фестивалем», де поєднують різні напрями дизайну: промисловий, графічний, дизайн інтерʼєру, архітектура, містопланування, мистецтво, мода. Брати участь у фестивалі можуть і професіонали, і молоді дизайнери, додають організатори.

Події Тижня українського дизайну охоплять шоуруми, коворкінги, майстерні, навчальні заклади по всьому Києву, вони спрямовані й на дизайн-спільноту, і на широку аудиторію. У програмі – більше 70 майстер-класів, воркшопів, презентацій, екскурсій, лекцій і показів, зокрема й для дітей. Запрошених спікерів оголосять «найближчим часом», це українські і європейські дизайнери.

Головна подія фестивалю – маркет із сучасного українського дизайну, який проведуть у Мистецькому арсеналі 6 квітня і який об’єднає фахівців із різних сфер дизайну. Також під час маркету можна буде познайомитися з напрямами, дотичними до дизайну: флористика, книгарні, галереї, гончарні – і придбати декор ручної роботи, прикраси, свічки, гончарні вироби, авторський посуд.

Щоби стати учасником фестивалю, треба зареєструватися на сайті, запропонувати зручний формат і подію. А ті, хто хоче відвідати Тиждень українського дизайну, можуть стежити за інформацією в соцмережах.

   

Перший тиждень дизайну в Україні провели восени 2023 року, він включав більше 20 різних подій і 30 спікерів, серед яких були письменник Любко Дереш, художниця Жанна Кадирова, архітектори й дизайнери Антон Черкашин, Дмитро Аранчій, Аліна Головатюк, Павло Пекер, Олексій Куцало, Юрій Кайгордцев, Олексій Гулеша.