Трейлер фільму «Уроки толерантності» Аркадія Непиталюка оприлюднила Film.ua Group. Це комедія про ставлення українців до ЛГБТК+ спільноти, що вийде в кінопрокат 14 лютого 2024 року.

В основі стрічки – п’єса Ігоря Білиця «Гей-парад». За сюжетом, «пересічна українська родина» через фінансову скруту вирішує взяти участь у програмі з євроінтеграції «Уроки толерантності». Програма пропонує пільги родинам за умови, що в їхній домівці певний час житиме представник ЛГБТ-спільноти.

«Одного з головних героїв фільму гея Васю, якого й побоюються через «євроінтеграційні експерименти», зіграв актор театру й кіно Акмал Гурєзов. За сюжетом, своєю «нетиповою» поведінкою, він руйнує світосприйняття родини Найдюків, яка під впливом оточення мала зовсім інше уявлення про геїв і всю спільноту ЛГБТ», – коментують у команді фільму.

У фільмі присутні «надмірна сатира й гостре висміювання тригерних тем», кажуть творці стрічки. За задумом, це має допомогти суспільству порозумітися й стати більш терпимим.

Головні ролі у фільмі зіграли українські актори театру й кіно Олена Узлюк, Олександр Піскунов, Олександр Ярема, Кароліна Мруга, Борис Георгієвський і Ніна Набока. 

  

Аркадій Непиталюк – український кінорежисер, який зняв короткий метр «Кров’янка», серіал «І будуть люди» й фільм «Припутні», який отримав найбільшу кількість номінацій премії «Золота дзиґа» 2018 року.

У грудні 2022-го в онлайн-кінотеатрі Takflix вийшов короткометражний фільм Аркадія Непиталюка «ГКЧП». Фільм показує життя дитячого табору під Запоріжжям на тлі спроби державного перевороту в СРСР, яка відбулася 19 серпня 1991 року в Москві.