Кінотеатр «Жовтень» започатковує фестиваль «Нова генерація», у межах якого проводитиме зустрічі з українськими режисерами й режисерками, творчий шлях яких почався у незалежній Україні.


Гостями першого фестивалю стануть Антоніо Лукіч («Мої думки тихі», «Люксембург, Люксембург»), Катерина Горностай («Стоп-Земля»), Надія Парфан («Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Я не хотіла знімати воєнний фільм»), Дмитро Сухолиткий-Собчук («Памфір», «Літургія протитанкових перешкод») і Корній Грицюк («Поїзд «Київ – війна», «2020. Безлюдна країна).

Режисери розповідатимуть про створення фільмів – від народження ідеї до її втілення; написання сценаріїв і загалом знайомитимуть із професією. На фестивалі також показуватимуть фільми й бекстейджі зі зйомок.

Фестиваль заснували до Дня українського кіно, який відзначають у другу суботу вересня із 1996 року. Фестивальні події триватимуть протягом двох місяців, із 7 вересня до 11 жовтня.

Квитки на першу лекцію із Антоніо Лукічем, яка відбудеться 9 вересня, уже можна придбати тут. Обіцяють показати сцени, які не ввійшли у фінальний монтаж фільму «Люксембург, Люксембург». 20 % із продажу квитків передадуть на ЗСУ.

Зустріч із Надією Парфан відбудеться 16 вересня. На 23 вересня запланована зустріч із Катериною Горностай, на 30 вересня – із Корнієм Грицюком, а на 4 жовтня – із Дмитром Сухолитким-Собчуком. Детальніше графік показів і лекцій можна подивитися тут.

   

У кінотеатрі «Жовтень» також покажуть ретроспективу фільм Квентіна Тарантіно. Покази триватимуть із 7 до 13 вересня в межах ретроспективи на честь 60-річчя режисера під час фестивалю американського кіно «Незалежність». Можна буде подивитися три фільми Тарантіно: «Кримінальне чтиво», «Одного разу в Голлівуді» та «Безславні виродки».