На Netflix вийшов тизер нового фільму Бредлі Купера «Маестро» про композитора та дирижера єврейсько-українського походження Леонарда Бернштейна, автора мюзиклу «Вестсайдська історія».

Фільм описують як історію кохання, що розповідає про стосунки між Леонардом Бернштайном і його дружиною Феліцією Монтеалегре, яку зіграла Кері Малліган.

Прем’єра фільму відбудеться на Венеційському кінофестивалі, який проходитиме з 30 серпня по 9 вересня.

На Netflix стрічку можна буде переглянути з 20 грудня. Із 22 листопада фільм показуватимуть в окремих кінотеатрах у США.

 

«Маестро» – другий режисерський фільм Купера після музичної драми «Народження зірки» 2018 року. Стрічка зібрала 436 мільйонів доларів у світовому прокаті та вісім номінацій на «Оскар», зокрема за найкращу жіночу роль (Леді Гага), найкращу чоловічу роль (Бредлі Купер) і за найкращий фільм.

   

Леонард Бернштайн – американський диригент, композитор, піаніст і педагог. Народився в єврейській сім’ї емігрантів з України, його батько був родом із Рівненщини. За своє життя Бернштайн отримав сім премій «Еммі» та 16 «Ґреммі». Одні з найбільш відомих творів автора – мюзикли «Вестсайдська історія», «Звільнення у місто» та опера «Кандід».