Фільм «Клондайк» української режисерки Марини Ер Горбач вийшов у прокат у Японії. У США фільм почнуть показувати в кінотеатрах з 4 серпня.

Дистрибʼютором у США стане компанія Samuel Goldwyn Films. До театрального кінопрокату в Сполучених Штатах уже представили спеціальний трейлер і постер.

Стрічка розповідає про історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Подружжя очікує народження першої дитини, а коли стається катастрофа, жінка на імʼя Ірка (Оксана Черкашина) відмовляється евакуюватися.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Клондайк» – це повнометражний фільм українською режисерки Марини Ер Горбач про збиття російськими терористами малазійського літака MH-17. У центрі сюжету родина, яка переживає початок війни у 2014 році. «Клондайк» став призером престижних фестивалів Sundance і Берлінале, а також увійшов у лонгліст «Оскара». Загалом стрічка зібрала понад 40 міжнародних нагород.

Читайте інтервʼю Марини Ер Горбач для The Village Україна про рішення розповісти про воєнний злочин РФ через фільм і те, як картину сприймають глядачі в різних країнах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі