Студія Animagrad, яка випустила мультфільм «Мавка. Лісова пісня», розробляє мультфільм за мотивами стрічки разом із французькою анімаційною студією TeamTo.

Превʼю, де вперше показали героїв серіалу за мотивами мультфільму

За словами української команди, партнери із Франції були зацікавлені мультфільмом ще на етапі його виробництва. Тож вони зроблять виробничий і фінансовий внесок у створення серіалу за «Мавкою».

Поки що проєкт перебуває «на дуже ранньому етапі розвитку», коментує продюсерка Анна Єлісєєва. Вона також анонсувала, що в серіалі з’являться нові герої – подруга Мавки Повітруля, яка буде «абсолютною протилежністю за характером» і «лісовий лиходій» Чугайстер. Натхнення для створення цих героїв шукали в українській міфології. Крім того, відомий формат проєкту: це буде комедійний серіал для дітей.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad, створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і традицій.

Стрічка стала найкасовішим анімаційним проєктом українського кінопрокату, випередивши «Крижане серце 2» «Співай 2», «Секрети домашніх тварин 2» й «Грінч». Ми розповідали, що означають касові рекорди для українського кінопрокату.

Міжнародний прокат мультфільму охоплює понад 80 країн (він почався ще не в усіх запланованих країнах).

Бюджет фільму становить 187 мільйонів гривень. Редакція The Village Україна говорила з художником-постановником мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Вийшла історія про те, як загалом влаштований процес виробництва й чому європейські анімаційні студії звинувачують у «діснеївщині».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі