Бруклінський музей у Нью-Йорку разом зі стендап-комікесою Ханною Ґедсбі відкрили експозицію Itʼs Pablo-matic: Picasso According to Hannah Gadsby про спадок іспанського художника Пабло Пікассо і «його мізогінне ставлення до жінок».

У музеї кажуть, що це спроба дослідити роботи митця, зокрема через феміністичну призму, а також спровокувати дискусію.

Пабло Пікассо (ліворуч) і Ханна Ґедсбі (праворуч)

Експозиція Itʼs Pablo-matic – це продовження спешлу Nanette Ханни Ґедсбі, який вийшов у 2018 році. Там Ґедсбі критикувала Пікассо за його мізогінію, а також порівняла з Трампом і Гарві Вайнштейном, пише The New York Times.

Експозиція містить малюнки й скульптури Пікассо і роботи художниць 20 і 21 століття. На виставці також показують відеокліпи зі спешлу Nanette, а на стінах – цитати Ґедсбі. Кураторками виставки стали Ліса Смол і Кетрін Морріс.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ханна Ґедсбі – це австралійська комікеса, відкрита лесбійка. Вивчала історію мистецтва в університеті. У 2018 році випустила спешл Nanette, в якому критикувала Пабло Пікассо й інших митців за мізогінію.

У 2020 році Ґедсбі випустила новий спешл Douglas, його можна переглянути на стримінгу Netflix. Ми розповідали про Nanette і Douglas тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі