Американський актор Шон Пенн зіграє головну роль у завершальній, девʼятій частині альманаху «Війна очима тварин», яку зніме режисер Мирослав Слабошпицький («Племʼя»).

Стрічку «Війна очима тварин» спродюсують Sota Cinema Group і Kleos Art, а також продюсери Олег Кохан й Олексій Макухін. За словами Кохана, усі історії, представлені у фільмі, засновані на реальних подіях, а актор калібру Шона Пенна «підкреслює актуальність теми екоциду в Україні».

«Це ідея Олега Кохана, – коментує The Village Україна Мирослав Слабошпицький. – На мій погляд, вона є потрясаючою. Бо під час війни Росії проти України відбувається такий жах, гинуть стільки людей, що цей аспект [із загибеллю тварин] залишається на периферії. Міжнародні екологічні організації дуже чутно, коли треба боротися з якимись корпораціями, але зараз їх не дуже чутно. А насправді неможливо навіть уявити, скільки загинуло диких і свійських тварин».

Мирослав Слабошпицький

режисер

Коли я писав сценарій, я думав про Шона. Він же не просто актор зі списку А, це людина, скажімо, більш ніж небайдужа до нашої ситуації. Я не знав його особисто до нещодавньої зустрічі в Канні, але ми доволі тісно там спілкувалися впродовж трьох днів. І ми не багато говорили про кінематограф, – хоча в нього в конкурсі була прем’єра фільму «Чорні мухи», хороший фільм, – більше говорили про те, коли дадуть F-16, що загалом відбувається [на фронті]».

Шон уже багато зробив для України, використовуючи свій вплив як медійної особи. Адже у США зірки відіграють роль олімпійських богів, до певної міри. До речі, у новій версії його фільму Superpower, яку ми переглянули в Канні, це повноцінно розкривається: він ходить на ефіри Fox News та інших каналів, виступає на «Золотому глобусі» перед промовою Зеленського… У цьому розумінні він один із найбільших промоутерів України, я думаю, що дуже добре, що в України є такий друг. Враховуючи те, що це Шон Пенн, я думаю, що цей фільм буде всюди.

Трейлер кіноальманаху «Війна очима тварин»

Знімання пройдуть улітку 2023 року в Києві й Лос-Анджелесі, а реліз планують на зиму 2023–2024 років, пише The Hollywood Reporter. «По-перше, добре було б зробити це якомога швидше. По-друге, це також питання графіків, тому що Шону це зручно зробити це в найближчі два місяці. У будь-якому разі я готовий це починати це хоча б завтра», – додає в коментарі The Village Україна Слабошпицький. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Шон Пенн – американський актор і кінорежисер. Лауреат премій «Оскар» 2004 року за роль у фільмі «Таємнича річка» й 2009 року за роль у стрічці «Гарві Мілк».

У листопаді 2022-го стало відомо, що Пенн уперше відвідав Україну, зокрема, побував у Києві й на Донбасі. Саме тоді він почав працювати над фільмом про війну РФ проти України. Спецпоказ стрічки пройшов на 73-му Берлінському кінофестивалі.


Мирослав Слабошпицький – український режисер, автор фільму «Плем’я» (2014 рік).  

У 2019 році журнал Rolling Stone включив українську стрічку «Плем’я» Мирослава Слабошпицького до підбірки 50 найкращих фільмів десятиліття. Фільм займає 48 місце в рейтингу. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі