Українська співачка кримськотатарського походження Джамала випустила новий альбом Qirim («Крим»). Це збірка з 14 старовинних пісень, які віднайшли в певному місті чи селищі Криму: Керчі, Ялті чи Джанкої.

В альбомі, зокрема, зібрані історії степових кримських татар, керченського верблюда Чалбаш-Бора й народного героя Аліма Айдамаха.

До роботи над Qirim долучилися понад 80 музикантів. Альбом був на етапі зведення, коли почалося повномасштабне вторгнення РФ. Роботу над платівкою завершували вже після 24 лютого 2022-го.

Джамала презентує альбом наживо на сцені Національної опери разом із Національним симфонічним оркестром, а 11 травня пройде живий виступ-презентація в Ліверпулі, на фестивалі Eurofestival.

Альбом Qirim можна прослухати на музичних стримінгових платформах: Spotify, Apple Music і YouTube Music.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Євробачення-2023 проведуть у Ліверпулі. Це буде перший конкурс Євробачення у Великій Британії за 25 років. Україна як переможець Євробачення 2022 року автоматично потрапить у фінал конкурсу. Україну на Євробаченні-2023 у Великій Британії представлятиме гурт Tvorchi.

Цьогоріч Євробачення також змінює правила голосування. Півфіналістів тепер обиратимуть лише глядачі. Крім того, ті, хто дивиться Євробачення в країнах, які не беруть участі в конкурсі, зможуть проголосувати онлайн.


Паралельно з Євробаченням-2023 в Ліверпулі проходитиме фестиваль Eurofestival, присвячений українській культурі. Він триватиме з 1 по 14 травня та представить 24 проєкти: інсталяції, концерти, вистави й виставки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі