В університетах Відня провели виставку «Невидані дипломи» про загиблих українських студентів, повідомляє «Укрінформ».

Там зібрали історії 36 студентів, які загинули після початку повномасштабного вторгнення за різних обставин: як на фронті, так і в мирних містах і селах.

Представлені на виставці дипломи уособлюють несправедливо забрані життя, пояснює співорганізатор Євген Ящук. На кожному з дипломів – історія здобуття освіти й зміни в житті після 24 лютого 2022-го. Крім тексту, відвідувачі можуть прослухати аудіозапис про загиблих українських студентів.

Виставка пройшла у двох університетах столиці Австрії – Віденському й Центральноєвропейському. «Важливо було принести ці історії в студентське середовище, яке добре розуміє цих людей», – пояснює співорганізатор виставки Євген Ящук.

Виставку «Невидані дипломи» ініціювали студенти Києво-Могилянської академії, які за обміном навчаються в Університеті Торонто.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У листопаді 2022-го у віденському Будинку художників проходила виставка українських художників про «непереборну волю до життя, навіть за трагічних обставин». Свої роботи показали Ярема Малащук і Роман Хімей, Гера Артемова, Сана Шахмурадова, Ольга Штейн, Галина Андрусенко, Микола Білоус й інші.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Василь Курц, «Укрінформ»