У віденському Будинку художників (Künstlerhaus Wien) 10 листопада відкриють виставку українських художників про «непереборну волю до життя, навіть за трагічних обставин».

Гера Артемова. Маланка

Виставка має назву Contrapunct і, за словами організаторів, символізує контрастні сенси: війну і мир, життя й смерть. У контексті згадують і про «біофілію», пристрасну любов до життя, за визначенням Еріха Фромма, а також про «кордоцентризм», тобто філософію серця.

Ольга Федорова. Таблетки від люті
Катерина Лисовенко. Біля моря

На виставці представлять роботи Яреми Малащука й Романа Хімея, Гери Артемової, Сани Шахмурадової, Ольги Штейн, Галини Андрусенко, Миколи Білоуса та інших українських художників. Її курує ексдиректорка департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Марія Куліковська. Поточний процес

За словами Барінової, завдання виставки – за допомогою мистецтва відрефлексувати емоційну правда про війну, а також спонукати глядачів зробити свій внесок у досягнення миру в Україні, Європі і світі.

Даниїл Немировський. Маріуполь 2022

Виставку реалізували разом зі Spilne Art Gallery й Tsekh Gallery. Вона триватиме з 10 до 27 листопада за адресою Karlsplatz 5, 1010.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Варшаві в Уяздовському замку відкрили виставку робіт українських митців «Україна. Під іншим небом». Вона триватиме до 23 березня 2023 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі