Сервіс Megogo Audio запускає подкаст «Історії українського дизайну» разом із дизайн-директором Spiilka design büro й артдиректором медіасервісу Megogo Володимиром Смирновим.

У подкастах розповідатимуть про український дизайн, «еволюцію української ідентичності в дизайні» й людей, які зробили великий внесок у його розвиток: «Дуже цікаво, коли ти можеш провести уявну лінію від козацького бароко до сучасної «Дії» й дослідити масштабні українські проєкти, наприклад, гру «Козаки», яка вразила мене ще в дитинстві», – коментує Володимир Смирнов.

У першому епізоді йдеться про автора перших українських державних знаків, ілюстратора й графіка Георгія Нарбута.

За словами продюсерки Megogo Audio Юлії Білоус, підготували «цілий сезон оповідок про продуктовий, графічний, міліарний дизайн і навіть про виробництво й тонкощі дизайну ювелірних прикрас». Серед анонсованих тем – українська гельветика; найбільший у світі літак «Мрія»; історії життя художників і графіків Василя Кричевського й Володимира Побєдіна.

Послухати подкаст можна безоплатно в мобільному застосунку Megogo в розділі «Аудіо» на Android й iOS, а також в автівках з аудіосистемою Android Auto й Apple CarPlay. Подкаст також буде доступний «на інший популярних подкаст-платформах».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці лютого на Megogo Audio вийшов документальний аудіосеріал «Опір» про захист Ірпеня, який створили в партнерстві з Силами територіальної оборони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі