Десятий «Чілдрен Кінофест 2023» відбудеться з 30 червня до 9 липня в гібридному форматі, повідомляють організатори дитячого кінофестивалю.

Фестивальні покази триватимуть у кінотеатрах десяти міст України (Київ, Львів, Ужгород, Вінниця, Житомир, Чернівці й інші), а для онлайн-перегляду готують спеціальну ювілейну програму. Покази в кінотеатрах й онлайн, як і раніше, безоплатні за умови попередньої реєстрації.

У межах кінофесту проведуть дитячий кіноконкурс (роботи дітей віком від 7 до 14 років приймають до 29 травня). У журі будуть режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» Олександра Рубан, режисер стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна. Переможців конкурсу відзначать призами від 5 до 10 тисяч гривень.

Як фільм-ретроспективу покажуть «Таємний сад» Аґнєшки Голланд (на честь 30-річчя з виходу фільму на екрани). Це екранізація класичного дитячого роману англійської письменниці Френсіс Годґсон Бернет, що розповідає про 10-річну дівчинку, яка розгадує таємницю саду в похмурому маєтку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Чілдрен Кінофест-2022» – український кінофестиваль від дистрибуційної й продюсерської компанії «Артхаус Трафік». Організатори знайомлять українських дітей із найновішими європейськими стрічками й світовою кінокласикою.

У 2022 року амбасадоркою «Чілдрен Кінофесту» стала акторка Ірма Вітовська. Дитячий кінофестиваль провели в червні, його можна було дивитися в Україні й Польщі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі