Дев’ятий міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» пройде в онлайн-форматі та буде доступний глядачам в Україні та Польщі.

Фестиваль відбудеться з 3 до 12 червня. Переглянути фільми можна буде на сайті фестивалю.

що покажуть на фестивалі

«Чілдрен Кінофест» відкриє французька анімація «Принцеса драконів» про дівчинку, яка зростала в родині драконів та опинилася у світі людей. Фільм буде доступний для перегляду впродовж перших трьох днів фестивалю – з 3 до 5 червня.

Україну в конкурсній програмі представить пригодницьке фентезі «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке», зняте за мотивами казки Сашка Лірника. Фільм змальовує пригоди козака, який намагається вибратися з пекла.

Із дитячого конкурсу Берлінале до програми фесту потрапила ще одна стрічка в жанрі фентезі – «Неллі Рапп – мисливиця на монстрів» (Швеція).

Також покажуть фантастичний фільм «Місія Нови» (Нідерланди) про подорож у часі й порятунок світу від екологічної катастрофи, драму «Дельфін» (Аргентина), головний герой якої хлопчик, який допомагає батькові зводити кінці з кінцями та мріє потрапити в дитячий оркестр.

Кадр із фільму «Місія Нови»

Крім того, до програми ввійшли комедії: австрійсько-німецька стрічка «Францові історії» та «Мій тато – сосиска» спільного виробництва Бельгії, Нідерландів і Німеччини.

Переможця фестивалю визначать глядацьким голосуванням.

Поза конкурсом «Чілдрен Кінофест» покаже спеціальну добірку епізодів «Крота» до 65-річчя знаменитого чеського мультсеріалу.

За традицією на фестивалі продемонструють минулорічного переможця пригодницьку стрічку «Полі» спільного виробництва Франції та Бельгії. Картина розповідає про пригоди двох друзів – дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.


«Чілдрен Кінофест-2022» – український кінофестиваль від дистрибуційної та продюсерської компанії «Артхаус Трафік». Організатори 9 років поспіль безкоштовно знайомлять українських дітей із найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою.

Щороку фестиваль підтримує амбасадор чи амбасадорка, які популяризують ідеї якісного сімейного дозвілля та культурного розвитку дітей і підлітків в Україні. Амбасадоркою «Чілдрен Кінофест-2022» стала акторка Ірма Вітовська.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі