Після року роботи в країнах Європи київську галерею The Naked Room перевідкривають із власною програмою, повідомила команда.

«Повномасштабне вторгнення перервало програму, заплановану на 2022 рік, і розкидало засновників, художників і містян світом. Ми потребували інших ролей і практик: волонтерства, культурної дипломатії, служби на фронті. Та за рік роботи за межами країни ми як ніколи розуміємо важливість і цінність наших художників, власних голих стін і київського ком’юніті. Тому ми нарешті повертаємося», – каже команда.

Галерею перевідкриють персональною виставкою художниці Катерини Лисовенко «Гола кімната», що «відсилає до «голого життя», яким уже понад рік живуть усі без винятку українці».

«Саме її твори останнього року стали для нас візуальними свідоцтвами розпачу, руйнувань і воєнних злочинів і водночас спротиву, сили й витримки – усього того, що описує боротьбу українців із російським вторгненням», – коментують у The Naked Room.

Відкриття виставки відбудеться 19 квітня, о 19:00.

Окрім «Голої кімнати», у 2023-му галерея планує провести ще низку подій і персональні виставки художників: Крістіни Мельник, Микити Кравцова, Саші Маслова, Дарії Кузьмич, Ксенії Білик, а також Єгора Анцигіна.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


The Naked Room – професійна галерея, де експозицію можна роздивитися за кавою чи келихом вина, придбати витвір мистецтва чи книгу. Галерея почала роботу в грудні 2018 року за адресою Рейтарська, 21. У просторі галереї також є The Naked Bar, яку створила команда Foodies.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі