Найдавніший запис живого концерту The Beatles опублікували на BBC Radio 4 за майже 60 років після його створення.

Це живий концерт з 22 пісень, який гурт зіграв у шкільному театрі, що в графстві Бакінгемшир, 4 квітня 1963 року. Запис зробив тоді ще 15-річний Джон Блумфілд. Він зберігав запис протягом усього цього часу й лише зараз вирішив його оприлюднити.

Менеджер The Beatles Браян Епштейн погодився провести концерт у шкільному театрі, бо йому написав листа учень цієї школи Девід Мурс. Епштейн погодився, адже Мурс походив із впливової родини Ліверпуля, пише BBC.

Концерт влаштували за 100 фунтів стерлінгів. Мурс зібрав гроші, продавши квитки однокласникам.

На записі The Beatles грають пісні з дебютного альбому гурту, який має назву "Please Please Me". Повний запис концерту можна прослухати на BBC Radio 4 за цим посиланням..

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні 2022-го на музичних стримінгових сервісах вийшов останній живий виступ The Beatles, відомий як Rooftop Performance.


25 листопада 2021 року на стримінгу Disney+ випустили документалку The Beatles: Get Back, яка показує історію написання легендарного альбому Let It Be 1970 року. Її створив режисер «Володаря перснів» Пітер Джексон, який використав у фільмі 55 годин записів з 1969 року.

Під час створення фільму режисер співпрацював із колишніми учасниками The Beatles Полом Маккартні й Рінго Старром, а також з вдовами Джона Леннона (Йоко Оно) і Джорджа Гаррісона.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі