Короткометражка «Перший сніг» отримала три нагороди на міжнародному кінофестивалі Focus у Лас-Вегасі, повідомляє Держкіно.

Стрічка українських студентів-кінематографістів отримала три золоті нагороди фестивалю в номінаціях: «Найкращий іноземний короткометражний фільм», «Найкращий режисер іноземного короткометражного фільму» й «Найкраща акторка іноземного короткометражного фільму». 

Короткометражка розповідає сумну історію дружби безпритульного собаки й дівчинки, яка втратила родину через війну. За словами авторів стрічки, це «фільм про війну без війни». Зйомки фільму розпочали в Києві в січні 2022 року ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

«Але вже тоді, ще до повномасштабного вторгнення, тема війни була дуже болісною для нас. Тому що деякі з авторів фільму – переселенці з Донецька. Вони вже покидали свої домівки через війну. Але 24 лютого це сталося знову… Першу сцену короткометражного фільму ми знімали на новорічному ярмарку на Подолі на початку 2022 року. Однак війна завадила нам завершити картину так, як ми планували. Дознімали «Перший сніг», коли під Києвом уже не було боїв», – розповідає продюсер Руслан Полешук.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Фільм «Це побачення» української режисерки Надії Парфан отримав спеціальну відзнаку міжнародного журі на Берлінському кінофестивалі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі