Інтер’єр ресторану Terra від YOD Group отримав гран-прі премії LIV Hospitality Design Awards у категорії Eating Space.

Ресторан розташований у Винниках Львівської області й належить до комплексу Emily Resort.

«Побувати в ресторані Terra – це як тур по заходу України», – описує команда проєкту, яка представила в інтер’єрі своє бачення концепції чотирьох стихій і «переклала» ландшафт мовою дизайну: «Це як інструмент «Піпетка» у Photoshop, але в масштабі реального життя», коментують дизайнери. Такий підхід назвали «теруарним дизайном» (цей термін запозичили з виноробства).

Візуальний ритм зали ресторану задають круглі акцентні колони, укриті цеглинами із зеленого скла. Усередині кожної колони система освітлення створює м’який градієнт зеленого кольору.

Колона з найбільшим діаметром приховує круглу винну кімнату, де по периметру розміщені полиці для пляшок і гвинтові сходи. На нижніх полицях лежать доступні й популярні марки вин, а вгорі – топові колекційні сорти. Кімната розрахована на 3500 пляшок. Загальна вага винної кімнати – більше 20 тонн, висота – 6 метрів.

Колони, облицьовані теракотовими кахлями мініформату, слугують «станціями» офіціантів. Через них відобразили місцеву традицію покривати каміни в печі керамікою. Теракотові кахлі виготовили в локальній керамічній майстерні.

Переможців в інших категоріях можна подивитися за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Студію YOD засновали Володимир Непийвода й Дмитро Бонеско у 2004 році в Києві. Вона розробляє дизайн інтер’єрів для ресторанів, готелів і кафе.

Раніше інтер’єр ресторану Terra вже був переможцем конкурсу від американського журналу Interior Design Magazine під назвою Best of Year, а також увійшов у шортліст премії Dezeen Awards.


LIV Hospitality Design Awards – це міжнародний конкурс з офісом у Швейцарії, що оцінює архітектурні й дизайн-проєкти, які формують світову індустрію гостинності. Основні критерії оцінки проєктів естетика, інноваційність, функціональність.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Євгеній Авраменко