Велика Британія виділить для українців близько 3000 безкоштовних квитків на пісенний конкурс Євробачення-2023, який пройде в Ліверпулі. 

Уряд країни погодився надати квитки для тих українців, які були вимушені покинути свої домівки й проживають у Великій Британії, «тобто вони зможуть відвідати один із живих концертів і допомогти відзначити перемогу українського гурту Kalush Orchestra на конкурсі у 2022 року». 

Українці зможуть потрапити на один із девʼяти живих концертів (телешоу в прямому ефірі, шоу журі, сімейне шоу):

 Перший півфінал (у вівторок, 9 травня);

 Другий півфінал (у четвер, 11 травня);

 Великий фінал (у суботу, 13 травня).

Деталі про те, як залишити заявку на квитки для українських переселенців, оголосять найближчим часом, коли квитки зʼявляться в загальному продажі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Євробачення-2023 проведуть у Ліверпулі. Це буде перший конкурс Євробачення у Великій Британії за 25 років. Україна як переможець Євробачення 2022 року автоматично потрапить у фінал конкурсу. А український суспільний мовник співпрацюватиме з BBC, щоби впровадити українські елементи в шоу 2023 року.


Цьогоріч Євробачення також змінює правила голосування. Півфіналістів тепер обиратимуть лише глядачі. Крім того, ті, хто дивиться Євробачення в країнах, які не беруть участі в конкурсі, зможуть проголосувати онлайн.


Гурт Tvorchi представлятимуть Україну на Євробаченні-2023 у Великій Британії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі