Європейський фонд солідарності з українським кіно (ESFUF) запустили для підтримки українського кінематографа.

«Пройшов уже рік агресії [російської], що здивувала весь світ. І ми зробили багато для підтримки спадщини, музеїв і митців в Україні, а також у Європі, що стали біженцями в наших країнах. Але ми відчуваємо, що маємо підтримати фільм-мейкерів для роботи над їхніми наступними фільмами через дуже крихку ситуацію, що є зараз, щоб дати їм надію на краще майбутнє», – сказала міністерка культури Франції Ріма Абдул Малак.

ESFUF фінансується за кошт внесків 16 партнерів із 13 країн і European Film Agency Directors association (EFAD). Фонд надаватиме підтримку для розроблення або роботи на фінальній стадії українських ігрових фільмів спільного виробництва з країнами-учасницями.

«Прийнятні проєкти  це повнометражні кінематографічні твори, призначені для першого показу в кінотеатрах, що відносяться до жанрів ігрового, документального або анімаційного кіно», – пояснюють у Держкіно.

Бюджет проєкту на 2023 рік становить близько мільйона євро. На розроблення документального фільму можуть виділити 25 тисяч євро, ігрового кіно чи анімації – 50 тисяч євро. На підтримку фільмів на фінальній стадії виділятимуть 74 тисяч євро. 

Українські режисери й фільм-мейкери можуть податися на цю підтримку. Аплікаційна форма тут, надсилати її можна на пошту [email protected]. Дедлайн подачі заявок – 17 березня 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Український фільм «Будинок зі скалок» номінували на «Оскар». The Village Україна розповідали історії дітей зі стрічки. Читайте матеріал за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі