599 серіалів англійською мовою вийшли в 2022 році на телебаченні та стримінгах, ідеться в дослідженні FX Research, яке цитує Variety.

У перелік не увійшли серіали, зняті не англійською мовою, наприклад, «Гра в кальмара», а також програми для дітей і відеороботи короткої форми. Список стримінгових сервісів включає Amazon Prime Video, Netflix, Apple TV+, HBO Max, Hulu, Paramount+ і навіть YouTube.

Це новий рекорд «золотої ери телебачення», зазначає видання. Так, показники підвищилися на 40 серіалів у порівнянні з 2021 роком.

Як пише Variety, крім «ковідного» 2020 року, кількість оригінальних серіалів англійською мовою зростала щороку, принаймні від початку підрахунків FX Research у 2022-му. Тоді це було 182 серіали за рік.

Попри це, очільник FX Research Джон Ландграф заявив, що 2022 рік, імовірно, стане «справжнім піком «золотої ери телебачення».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Серіал «Друзі» більше не доступний на українському Netflix із 2023 року, утім, за окрему платню переглянути серії можна на сервісі Megogo. Ось 20 комедійних серіалів на заміну «Друзям».


Бойові черниці, герої авіації та нове у всесвітах «Зоряних війн», Marvel і DC. Розповідаємо про 23 нові серіали, на які ми чекаємо у 2023 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі