The Village Україна розповідає про серіали, на які ми найбільше чекаємо цьогоріч. Виділяємо не продовження серіалів, а нові проєкти.

Раніше ми виділяли найбільш очікувані фільми 2023-го.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Останні з нас»

The Last of Us

Трейлер серіалу «Останні з нас»

Що це: Адаптація відеогри The Last of Us, за яку відповідає Крейг Мейзін («Чорнобиль») і яка ставить за мету змінити уявлення про адаптації ігор як такі.

Чому чекаємо: The Last of Us, без перебільшення, одна з найкращих відеоігор в історії: у найкращі моменти це історія навіть не про зомбі-апокаліпсис зі спорами, а про вибір між порятунком людства й однієї людини. У головних ролях Педро Паскаль із «Мандалорця» та Белла Ремзі з «Гри престолів».

Також ми згадували про «Останні з нас» у добірці серіалів січня.


Прем’єра: 15 січня

Канал: HBO

Хто робить: Крейг Мейзін («Чорнобиль»), Ніл Дракманн

У ролях: Педро Паскаль («Мандалорець»), Белла Рамзі («Гра престолів»)

«Кумир» 

The Idol

Трейлер серіалу «Кумир»

Що це: Перша роль головної попзірки сучасності The Weeknd – як лідера сучасного культу. Абель Тесфайє створив новий серіал HBO разом із шоуранером «Ейфорії» Семом Левінсоном.

Чому чекаємо: Здається, це буде «Ейфорія» на стероїдах.


Прем’єра: 2023

Канал: HBO

Хто робить: Сем Левінсон («Ейфорія»), The Weeknd, Реза Фахім

У ролях: Лілі-Роуз Депп («Планетарій»), The Weeknd

«Таємне вторгнення»

Secret Invasion

Трейлер серіалу «Таємне вторгнення»

Що це: Потенційно найбільш масштабний серіал Marvel Studios – принаймні якщо відштовхуватися від оригінального коміксу. Центральним персонажем в адаптації зроблять Ніка Ф’юрі у виконанні Сема Джексона – йому доведеться чи то співпрацювати, чи то боротися з іншопланетною расою скруллів, яка наступає на Землю.

Чому чекаємо: Можливо, перший по-справжньому дорослий серіал у кіновсесвіті Marvel, стилізований під шпигунський трилер.


Прем’єра: 2023

Сервіс: Disney+

Хто робить: Кайл Бредстріт («Містер Робот»)

У ролях: Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»), Олівія Колман («Корона»), Емілія Кларк («Гра престолів»), Бен Мендельсон («Капітан Марвел»)

«Містер і місис Сміт»

Mr. and Mrs. Smith

Що це: Нова адаптація історії про подружжя таємних агентів – цього разу не з Бредом Піттом та Анджеліною Джолі, а Дональдом Ґловером, який цим проєктом почне співпрацю за довгостроковим контрактом з Amazon Prime. Пару йому мала скласти Фібі Воллер-Бридж, але боги телебачення вирішили, що ми поки на це не заслужили, й авторка «Флібег» залишила проєкт.

Чому чекаємо: Тому що Дональд Ґловер у нас один.


Прем’єра: 2023

Сервіс: Amazon Prime

Хто робить: Дональд Ґловер («Атланта»)

У ролях: Дональд Ґловер («Атланта»)

«Любов і смерть»

Love and Death

Тизер HBO Max

Що це: Новий серіал суперпродюсера Девіда І. Келлі («Велика маленька брехня», «Дев’ять незнайомців») – про справжню історію техаської домогосподарки, яка вбила свою подругу сокирою.

Чому чекаємо: Ліззі Олсен у ролі жорстокої вбивці, записуйте нас одразу.


Прем’єра: 2023

Сервіс: Disney+

Хто робить: Девіда І. Келлі («Велика маленька брехня»), Леслі Лінка Глеттер («Батьківщина»)

У ролях: Елізабет Олсен («Ванда/Віжен»), Джессі Племонс («У руках пса»)

«Фолаут»

Fallout

Що це: Екранізація однойменної серії відеігор про постапокаліптичний світ, за яку відповідають Джонатан Нолан і Ліса Джой («Світ Дикого Заходу»).

Чому чекаємо: Щоб перестати боятися ядерної бомби та побачити «Сховище 101».


Прем’єра: 2023

Сервіс: Amazon Prime

Хто робить: Джонатан Нолан, Ліса Джой («Світ Дикого Заходу»)

У ролях: Волтон Гоггінс («Правосуддя»), Кайл Маклаклан («Твін Пікс»), Елла Пурнелл («Шершні»)

«Покоління V»

Gen V

Трейлер серіалу «Покоління V»

Що це: Cпіноф серіалу «Хлопаки» – про нове покоління супергероїв, яких перевіряють у серії випробувань.

Чому чекаємо: Жорстокості та відвертості вистачає і в «Хлопаках», але в спінофі це, здається, збираються викрутити на максимум. А ще чекаємо на появу персонажа сина Арнольда Шварценеггера та кількох героїв з оригінального серіалу.


Прем’єра: 2023

Сервіс: Amazon Prime

Хто робить: Тара Баттерс, Мішель Фазекас («Агент Картер»)

У ролях: Патрік Шварценеггер, Ліз Бродвей, Медді Філіпс, Джез Сінклер

«Новий лук»

The New Look

Що це: Крістіан Діор розворушує світ моди після Другої світової війни.

Чому чекаємо: У ролі Діора – зірка «Аутсайдера» та Marvel Бен Мендельсон, у ролі Коко Шанель – Жульєт Бінош. Відповідає за серіал шоуранер, який зробив на Netflix «Родовід».


Прем’єра: 2023

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Тодд Кесслер («Родовід»)

У ролях: Бен Мендельсон («Капітан Марвел»), Жульєт Бінош («Завірена копія»), Джон Малкович («Бути Джоном Малковичем»), Мейсі Вільямс («Гра престолів»)

«Місис Девіс»

Mrs. Davis

Кадр із серіалу «Місис Девіс»

Що це: Войовнича черниця оголошує війну сучасним технологіям. У головній ролі – Бетті Ґілпін із «Медсестри Джекі» та «Б.Л.И.С.К.».

Чому чекаємо: За проєкт відповідають Деймон Лінделоф («Загублені», «Залишені», «Вартові») і Тара Ернандес («Теорія великого вибуху»).


Прем’єра: 2023

Сервіс: Peacock

Хто робить: Деймон Лінделоф («Вартові»), Тара Ернандес («Теорія великого вибуху»)

У ролях: Бетті Ґілпін («Б.Л.И.С.К.»)

«Екстраполяції»

Extrapolations

Що це: Як почати бити на сполох через глобальну кліматичну кризу? Зняти серіал, який показує її прямий вплив на життя людей по всьому світу, вирішив Скотт З. Бернс, який писав сценарії до кількох фільмів Стівена Содерберга, а також «Ультиматуму Борна».

Чому чекаємо: Хоча б заради зіркового касту: в антології з’являться, до прикладу, Мерил Стріп, Едвард Нортон, Даян Лейн, Девід Швіммер, Маріон Котіяр і Кіт Харрінгтон.


Прем’єра: 2023

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Скотт З. Бернс («Зараження»)

У ролях: Мерил Стріп («Креймер проти Креймера»), Кіт Харінгтон («Гра престолів»), Маріон Котіяр («Життя у рожевому кольорі»), Девід Швіммер («Друзі»)

«Сантехніки Білого Дому»

The White House Plumbers

Трейлер серіалу «Сантехніки Білого Дому»

Що це: «Сантехніки Білого Дому» – назва таємного підрозділу, який президент США Річард Ніксон організував для того, щоб запобігати зливу інформації, і який урешті став причиною його імпічменту під час Вотергейту.

Чому чекаємо: Вуді Гаррельсон і Джастін Теру в кмітливому серіалі від сценаристів «Віце-президентки».


Прем’єра: 2023

Канал: HBO

Хто робить: Алекс Ґреґорі, Пітер Хейк («Віце-президентка»)

У ролях: Вуді Гаррельсон («Справжній детектив»), Джастін Теру («Американський психопат»), Ліна Хіді («Гра престолів»), Донал Ґлісон («Бойфренд із майбутнього»)

«Часові бандити»

Time Bandits

Що це: Оригінальний фільм «Часові бандити» – частина «трилогії уяви» Террі Гілліама разом із «Бразилією» та «Пригодами барона Мюнхгаузена», написана з його партнером за «Монті Пайтоном» Майклом Пейліном. Це пригодницький фільм про 11-річного хлопчика, який подорожує в часі та зустрічається з Наполеоном і Робін Гудом.

Чому чекаємо: Нову адаптацію роблять Тайка Вайтіті та Джемейн Клемент, які зняли фільм «Що ми робимо в тіні», а в головній ролі – Ліса Кудроу з «Друзів».


Прем’єра: 2023

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Тайка Вайтіті, Джемейн Клемент («Що ми робимо в тіні»), Іан Морріс («Політ конкордів»)

У ролях: Ліса Кудроу («Друзі»)

«Пінгвін»

The Penguin

Що це: Спіноф нового «Бетмена», присвячений лиходію Пінгвіну, у виконанні Коліна Фаррелла. Творці описують його як «Обличчя зі шрамом» у Готемі: розповідатимуть, як Пінгвін став господарем кримінального світу міста Бетмена.

Чому чекаємо: По-перше, Фаррелл продовжує веселитися під шарами гриму. По-друге, як режисер за серіал відповідає Крейг Зобел, який зняв «Мейр із Істтауна» з Кейт Вінслет.


Прем’єра: 2023

Сервіс: HBO Max

Хто робить: Лорен Лефранк («Агенти Щ.И.Т.»), Крейг Зобел («Мейр із Істтауна»)

У ролях: Колін Фаррелл («Александр»)

«Асока»

Ahsoka

Промо Disney+

Що це: Третій сезон «Мандалорця» вийде в березні, але слід виділити й серіал, присвячений джедайці Асоці Тано, яка вже давно заслуговувала на окрему історію у всесвіті «Зоряних війн». Принаймні так вважає співтворець «Мандалорця» Дейв Філоні, який і створив героїню спочатку для мультсеріалу «Зоряні війни: Війни клонів».

Чому чекаємо: Щоб побачити, як падаванка Енакіна Скайвокера обрала правильний шлях і врешті зустрілася у двобої зі своїм учителем. А ще в «Асоці» чекаємо на появу української акторки Іванни Сахно.


Прем’єра: 2023

Сервіс: Disney+

Хто робить: Дейв Філоні, Джон Фавро («Мандалорець»)

У ролях: Розаріо Досон («Місто гріхів»), Хейден Крістенсен («Зоряні війни: Прихована загроза»), Іванна Сахно

«Господарі неба»

Masters Of The Air

Промо Apple TV+

Що це: Стівен Спілберг і Том Хенкс зробили серіал «Брати по зброї» понад 20 років тому – задового до того, що ми називаємо піком сучасного телебачення. «Господарі неба» – уже третій проєкт у серії після «Братів по зброї» і «Тихого океану», тепер із присвятою авіаторам, а не іншим підрозділам американської армії часів Другої світової.

Чому чекаємо: У касті – зірка «Елвіса» Остін Батлер, а серед режисерів – Кері Джоджі Фукунага («007: Не час помирати»), Анна Боден і Раян Флек («Капітан Марвел») і Ді Ріс («Ферма «Мадбаунд»).


Прем’єра: 2023

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Ґрем Йост («Швидкість»), Джон Орлоф («Анонім»)

У ролях: Остін Батлер («Елвіс»), Баррі Кіоган («Вічні»), Каллум Тернер («Фантастичні звірі»), Йоанна Куліг («Холодна війна»)

«Прокляття»

The Curse

Що це: Молода пара намагається завести дитину, водночас вони є зірками документального серіалу.

Чому чекаємо: Нейтан Філдер знає про метагумор усе (дивіться «Репетицію» або «Нейтан для вас»), а тут об’єднує зусилля з Еммою Стоун і Бенні Сафді, який зробив із братом «Неограновані коштовності та «Гарні часи».


Прем’єра: 2023

Канал: Showtime

Хто робить: Бенні Сафді («Гарні часи»), Нейтан Філдер («Репетиція»)

У ролях: Емма Стоун («Ла-Ла Ленд»), Нейтан Філдер

«Повний цикл»

Full Circle

Що це: Операція з викрадення людини провалюється, а розслідування справи розкриває багатошарову історію про сучасний Нью-Йорк.

Чому чекаємо: Це новий проєкт лауреата «Оскара» Стівена Содерберга («11 друзів Оушена», «Ерин Броковіч», «Зараження»), який він робить із партнером Едом Соломоном. Коли вони востаннє разом працювали над серіалом, вийшов один із найцікавіших експериментів із форматом «Мозаїка».


Прем’єра: 2023

Сервіс: HBO Max

Хто робить: Стівен Содерберг («11 друзів Оушена»), Ед Соломон («Мозаїка»)

У ролях: Зазі Бітц («Дедпул 2»), Клер Дейнс («Батьківщина»), Тімоті Оліфант («Правосуддя»)

«Зоряні війни: Команда-мінімум»

Star Wars: Skeleton Crew

Що це: Про новий серіал у всесвіті «Зоряних війн» відомо тільки те, що його головними героями будуть підлітки, а історія буде присвячена дорослішанню в далекій-далекій галактиці.

Чому чекаємо: У важливій ролі з’явиться Джуд Ло, а відповідає за серіал Джон Воттс, який зняв останню трилогію про «Людину-Павука».


Прем’єра: 2023

Сервіс: Disney+

Хто робить: Джон Воттс, Крістофер Форд («Машина копів»)

У ролях: Джуд Ло («Новий папа»)

«Ехо»

Echo

Що це: Перший серіал Marvel Studios про супергеройку з вадами слуху та перший серіал кіновсесвіту з корінною американкою в головній ролі. Ехо вперше з’явилася в «Соколиному оці» як союзниця героя Джеремі Реннера, а тепер отримала власний серіал.

Чому чекаємо: Окрім історії становлення героїні, «Ехо» буде точкою повернення в новий куток кримінального світу Marvel. Обіцяють, зокрема, повернення Шибайголови (до повноцінного нового сезону, який вийде у 2024-му) та його ворога Цабе.


Прем’єра: 2023

Сервіс: Disney+

Хто робить: Маріон Дейр («Краще подзвоніть Солу»)

У ролях: Алаква Кокс («Соколине око»), Чарлі Кокс («Шибайголова»), Вінсент Д’Онофріо («Суцільнометалева оболонка»)

«Каос»

Kaos

Що це: Усемогутній Зевс вирішує вийти на пенсію, коли помічає на скроні першу зморшку. Що це означає для смертних людей? Буде розбиратися шоуранерка Чарлі Ковелл, яка вже зробила «Кінець ї***ого світу» на Netflix.

Чому чекаємо: У ролі Зевса – Джефф Ґолдблюм, який продовжує закохувати всіх після «Парку Юрського періоду» й «Тор: Раґнарок».


Прем’єра: 2023

Сервіс: Netflix

Хто робить: Чарлі Ковелл («Кінець ї***ого світу»)

У ролях: Джефф Ґолдблюм («Муха»), Девід Тьюліс («Фарго»)

«Ґодзілла і Титани»

Godzilla and the Titans

Що це: Так, це серіал у всесвіті Ґодзілли, але з цікавим фокусом: про те, що відбувається з містами після того, як у фільмах їх руйнують кайдзю. Розповідають цю історію крізь призму однієї родини, яку на екрані втілюють батько й син Курт Рассел і Ваят Рассел.

Чому чекаємо: А ще за серіал відповідає Метт Фрекшн, який написав одні з найкращих коміксів Marvel у 21 столітті.


Прем’єра: 2023

Сервіс: Apple TV+

Хто робить: Метт Фрекшн («Велика маленька брехня»), Кріс Блек («Відчайдушні домогосподарки»)

У ролях: Курт Рассел («Мерзенна вісімка»), Ваят Рассел («Яструб і Зимовий Солдат»), Кірсі Клемонс

«Залізне Серце»

Ironheart

Що це: Ми вперше зустріли Залізне Серце в сиквелі «Чорної Пантери», і вже тоді було зрозуміло, що завдання в неї непросте – замінити Залізну Людину та Роберта Дауні-молодшого. Молода винахідниця-афроамериканка Рірі Вільямс уже встигла розв’язати війну між Вакандою й Талоканом, але історію її становлення приберегли на серіал.

Чому чекаємо: Це один із наймолодших персонажів у кіновсесвіті Marvel – у коміксах персонажа створили лише у 2016 році. А ще тут у ролі антагоніста зірка «На висотах Нью-Йорка» та «Гамільтона» Ентоні Рамос.


Прем’єра: 2023

Сервіс: Disney+

Хто робить: Шінака Ходж («Крізь сніг»)

У ролях: Домінік Торн («Чорна Пантера: Ваканда назавжди»), Ентоні Рамос («На висотах Нью-Йорка»), Олден Еренрайк («Соло»)

«Випуск 2009-го»

Class of ‘09

Що це: Група агентів ФБР збирається знову, щоб згадати про колегу, який загинув за загадкових обставин.

Чому чекаємо: У головних ролях – Браян Тайрі Генрі («Атланта») та Кейт Мера («Картковий будинок»).


Прем’єра: 2023

Сервіс: Disney+

Хто робить: Том Роб Сміт («Американська історія злочинів»)

У ролях: Браян Тайрі Генрі («Атланта»), Кейт Мера («Картковий будинок»)

Обкладинка: Peacock