У Глазго міська рада розмірковує над тим, аби дозволити вуличним художникам створювати графіті на спеціально відведених для цього стінах, пише The Guardian.

Виділити «легальні стіни» для створення графіті по всьому місту запропонувала Лана Рейд-МакКоннелл, радниця Шотландської партії зелених. Згідно з її пропозицією, зміст стритарту все ж слід контролювати й видаляти будь-які «дискримінаційні або образливі» зображення.

Якщо відвести спеціальні місця для графіті, це допоможе подолати стигматизацію вуличного мистецтва та знизити витрати на прибирання графіті, припускають у міськраді. Крім того, у молоді з'явиться більше потрібного їй простору для творчості та самовираження.

Наразі проєкт на ранніх стадіях розробки. У раді вивчають правову базу та займаються пошуком локацій для тестування.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Британський вуличний художник Бенксі у 2022-му створив сім муралів в Україні. Роботи Бенксі з'явилися в Києві, Ірпені, Гостомелі та Бородянці. У Бородянці для робіт Бенксі хочуть створити музей, присвячений війні з Росією.

У Києві роботи художника домалювали, а в Гостомелі намагалися викрасти, зрізавши разом із утепленням із стіни будинку. Через цей інцидент Графіті Бенксі під Києвом охоронятиме муніципальна варта й тероборона.

Графіті Бенксі, яке намагалися вкрасти в Гостомелі, оцінили в 9 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі