Netflix планує побудувати сучасне виробниче підприємство на колишній військовій базі у Нью-Джерсі, пише Bloomberg, посилаючись на заяву компанії. 

Коштуватиме це будівництво понад 900 мільйонів доларів. Це створить тисячі робочих місць, підкреслили в Netflix. 

Ділянка на колишній військовій базі коштує близько 55 мільйонів доларів. Ще 848 мільйонів доларів інвестують у будівництво 12 звукових сцен і для інших цілей, пов’язаних із кіноіндустрією.

«Ми раді продовжувати й розширювати наші значні інвестиції в Нью-Джерсі й Північній Америці», – сказав Тед Сарандос, співвиконавчий директор компанії й головний директор із контенту. «Ми віримо, що студія Netflix може стимулювати місцеву економіку й економіку штату, створивши тисячі нових робочих місць і мільярди економічного результату, водночас започаткувавши активну виробничу екосистему в Нью-Джерсі».

Сарандом також сказав, що проєкт створить нове житло, готелі й кінобізнес у цьому районі, який економічно постраждав після того, як армія США закрила базу у 2011 році.

Проєкт планується реалізувати у два етапи протягом кількох років. Але план усе ще потребує численних схвалень місцевих і державних чиновників, додали в компанії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Напередодні Netflix придбала права на десять українських фільмів. Серед них – «Мої думки тихі», «Поводир»,  «Я працюю на цвинтарі» й «Снайпер. Білий Ворон».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі