У кінотеатрі «Жовтень» з 15 до 18 грудня уперше проведуть фестиваль «Вікенд у Парижі», що поєднає класику та новинки французького кіно.

Хедлайнером стане комедійний горор від режисера «Артиста» і лауреата премії «Оскар» Мішеля Азанавічуса під назвою «Кінцевий монтаж». Там йдеться про зйомки горору, які обертаються зомбі-апокаліпсисом.

Кадр із фільму «Кінцевий монтаж»

Спочатку фільм мав назву Z (Comme Z), але її змінили у знак солідарності з українцями, бо символ Z асоціюється з російськими військами. Цією стрічкою відкривали також Каннський кінофестиваль.

Із програми Канн також покажуть «Щоденник швидкоплинного роману» Еммануеля Муре. Це стрічка про двох коханців, стосунки яких починалися суто як тілесні, але переросли в дещо більше.

Кадр із фільму «Щоденник швидкоплинного роману»

Також у програмі – комедія «Загін кулінарів» Луї-Жульєна Петі. Її описують як історію дівчини, яка поєднує роботу су-шефинею з підробітком у притулку для мігрантів і мріє про власний ресторан.

Кадр із фільму «Загін кулінарів»

Серед кінокласики показуватимуть комедію «Неперевершений» із Жаном-Полем Бельмондо в головній ролі. Це стрічка Філіппа де Брока 1973 року. У центрі сюжету автор романів про секретного агента, дія водночас розгортається в книгах та в реальному житті.

Кадр із фільму «Неперевершений»

Усі фільми будуть демонструвати мовою оригіналу з українськими субтитрами. Квитки можна придбати за посиланням.

Подія відбудеться за підтримки Французького інституту та кінокомпанії «Артхаус Трафік».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі