Американська урбаністка й професорка Технологічного інституту Джорджії Еллен Данхем-Джонс проведе безоплатну лекцію під назвою «Як думати, як урбан-дизайнер».

Данхем-Джонс розповість про те, як міські дизайнери малюють плани, що визначають ріст міста, а також про те, як вони мають думати під час розроблення проєктів: про вулиці й види транспорту, діяльність у парках і громадських місцях, динаміку нерухомості й розміщення різних будівель.

«Що, якщо ми дамо трохи більше місця для велосипедів і крісел колісних? Що буде, якщо ми переплануємо парки як спільну зону для сусідів і захистимо їх від повеней і зміни клімату? Як урбан-дизайнеру врахувати інтереси всіх категорій населення, динаміку нерухомості й екологічні умови під час створення проєктів?» – анонсує лекторка.

Лекція відбудеться 13 грудня, о 18:00. Буде доступний український синхронний переклад з англійської. Після лекції слухачі можуть поставити запитання про міський дизайн.

Зареєструватися можна за посиланням.

Подію організовує ГО STEM is FEM реалізує за підтримки програми «Мріємо та діємо». 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Професорка Еллен Данем-Джонс керує магістерською програмою міського дизайну в Технологічному інституті Джорджії в Атланті. У 2017 році Planetizen визнав її однією зі 100 найвпливовіших урбаністів. Також Данем-Джонс є авторкою подкасту Redesigning Cities.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Wikimedia Commons