Американська кіноакадемія опублікувала лонгліст премії «Оскар» у номінації «Найкращий міжнародний повнометражний фільм». До списку ввійшов український фільм «Клондайк» Марини Ер Горбач.

Стрічка розповідає про історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Подружжя очікує народження першої дитини; коли стається катастрофа, жінка відмовляється евакуюватися.

Шортліст номінантів на премію «Оскар» опублікують 21 грудня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Український оскарівський комітет 2 вересня повідомив, що отримав лише одну заявку на участь у нацвідборі на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм». Це була заявка від фільму «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач.

Однак 5 вересня до списку кандидатів додали також фільм «Снайпер. Білий ворон» режисера Марʼяна Бушана, який «через не залежні від організаторів технічні моменти» спочатку не потрапив до переліку поданих.

Урешті комітет однаково висунув від України стрічку «Клондайк».


Світова прем’єра «Клондайку» відбулася на найбільшому фестивалі незалежного кіно США «Санденс». Стрічка здобула приз за найкращу режисуру. Також вона посіла друге місце в глядацькому голосуванні на Берлінському кінофестивалі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі