У київському кінотеатрі «Жовтень» з 11 по 13 листопада відбудеться фестивальний вікенд «Надзвичайний стан» від Docudays UA.

Відкриватиме фестиваль стрічка литовського документаліста Мантаса Кведаравічюса «Маріуполіс 2», яку нагородили спеціальною відзнакою журі «Золоте око» на фестивалі в Каннах. Це буде українська премʼєра фільму. Також на фестивалі покажуть «Маріуполіс», попередній фільм режисера, якого вбили росіяни.

У програмі «Надзвичайного стану» буде також блок короткометражних фільмів, знятих українськими режисерами від початку війни, та обрані фільми міжнародної програми 19-го Docudays UA, який не відбувся через повномасштабне вторгнення Росії.

Після показів у Києві фестиваль традиційно почне мандрувати регіонами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить щороку. У Києві покази відбуваються наприкінці березня, після чого Docudays UA презентує фільми в регіонах України.

19-й Docudays UA мав пройти в березні 2022 року під назвою «Новий прекрасний світ», однак через повномасштабне вторгнення РФ фестиваль перенесли. «Надзвичайний стан» – спецвипуск 19-го Docudays UA.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі