Народні депутати пропонують скасувати до закінчення воєнного стану обмеження щодо фінансування поточної діяльності Українського культурного фонду не більше 16% річних надходжень УКФ з усіх джерел, повідомляє «Детектор медіа».

Вони підтримали частину законопроєкту №8023, що стосується фінансування УКФ. Водночас комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав норми про передачу частини повноважень керівних органів УКФ Міністерству культури та інформаційної політики на період воєнного стану.

«Ми згодні, що потрібно підтримувати фінансово Український культурний фонд. Нас турбує, що постійно зменшуються видатки на культуру. Пункт 2.2 мені здається неправильним і небезпечним. У разі їх ухвалення ми ставимо під загрозу саму природу Українського культурного фонду як незалежної інституції. Ці норми під приводом воєнного стану пропонують позбавити УКФ незалежності й доручити міністерству культури керувати роботою фонду», – зазначив Володимир В’ятрович у коментарі «Детектору медіа». 

«Я не погоджуюся, що проєкт хоче передати владу над УКФ міністру. Ми багатьом організаціям на період воєнного стану спростили процедури. Функціонал виконавчого органу УКФ й експертів зберігається», – сказав голова комітету Микита Потураєв.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Активісти ГО «Центр спільних дій» вважають, що Український культурний фонд (УКФ) можуть позбавити автономності до кінця повномасштабної війни через передачу основних завдань до Мінкульту. Ми розповідали раніше, що там відбувається. Читайте за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі