Журнал «Кіно-коло» про український кінематограф після 14 років паузи знову видаватимуть в Україні.

Перший випуск презентують уже в жовтні, на Київському тижні критики. Згодом запустять й онлайн-видання «Кіно-кола».

«Маємо намір продовжувати писати про українське кіно, говорити про кінематограф із його творцями, дискутувати про українське кіно й кінопроцеси, критикувати й аналізувати кіно», – розповідають у «Кіно-колі».

Часопис планували відновити ще у вересні 2021 року, а перший примірник мав вийти друком у квітні 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Журнал екранних мистецтв «Кіно-коло» видавали протягом 11 років (з 1997 по 2008 роки). Це було перше друковане видання про українське кіно в незалежній Україні.

На обкладинці першого випуску – Петро Масоха, Лазар Бодик, Олександр Довженко, Данило Демуцький і Семен Свашенко під час фільмування «Землі» (1929 рік).


Шостий фестиваль кіно «Київський тиждень критики» пройде з 20 по 26 жовтня в кінотеатрі «Жовтень». Програма складатиметься з п’яти секцій. Окрім програми «Українські Ґала-прем’єри», уже оголосили ретроспективну програму «Історія української комедії», створену спільно з «Довженко-Центром». Також на фестивалі покажуть міжнародну програму, ретроспективу кінокласики й програму «Фокус» (добірка фільмів з України й іншої країни, яку складає комісія кінокритиків обох країн). Традиційно в межах фестивалю ввручать премію «Кіноколо».

На фестивалі діє система абонементів, рання ціна – 500 гривень (денний) і 800 гривень (повний). Продаж уже відкритий.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі