Українське медіа «Слух» і відеопродакшн Knife! Films випустили документальний фільм «Далі» про українок, які врятувалися в Європі від війни.

У фільмі є кілька інтерв’ю з героїнями з різних міст України про життя в нових країнах і бажання повернутися додому. 

«У фільмі можна побачити щирі спогади школярки-відеоблогерки з Маріуполя і її мами; фотографки з Харкова, студентки з Києва, стендаперки Наталі Гаріпової й тренерки з тхеквондо з Черкас», – кажуть режисери фільму.

Знімальна команда проїхала більше 13 000 кілометрів. Знімали в Австрії, Люксембургу, Кіпрі, Нідерландах, Німеччині, Польщі, Словаччині й Чехії. Загалом команда опрацювала 200 запитів на участь у зйомках.

«Ми поставили перед собою задачу не просто знайти цікавих героїв, а зібрати такі історії, які будуть складатися в цілісний документальний фільм. Це було дуже важко психологічно, адже кожна історія унікальна, кожен і кожна пройшли через власні проблеми, травми й жахи. Потім ми почали інтегруватися в їхнє життя: довго спілкувалися по телефону й відеозв’язку. Налагодивши дружню комунікацію, ми приїздили до них і проводили декілька днів разом», — розповідає продюсер фільму Максим Сердюк.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


KNIFE! Films – студія, яка займається виробництвом документальних і художніх проєктів. «Далі» – друга велика робота студії після документального серіалу «Спалах» про сучасну українську культуру.


За даними ООН, понад 12 мільйонів українців були змушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Близько 6,4 мільйона поїхали за кордон, більшість із них – це жінки й діти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі