Шостий «Київський тиждень критики» представив фестивальну програму «Українські Ґала-прем’єри», у межах якої покажуть три українські стрічки, що ще не виходили на великі екрани в Україні.

До програми ввійшов фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач, який Україна висунула на «Оскар» категорії «Найкращий міжнародний художній фільм». Картина вже стала призером Санденсу, Берлінале й інших фестивалів. Стрічка розповідає про подружжя, яке чекає народження дитини, мешкаючи поблизу місця збиття літака рейсу MH17 на Донбасі у 2014 році.

Також покажуть фільм словацького режисера Петера Керекеша «Цензорка» (копродукція України, Словаччини й Чехії) про жіночу виправну установу в Одесі. Головна героїня – увʼязнена, молода жінка Леся, яка щойно народила первістка. Стрічку відзначили за найкращий сценарій у конкурсній програмі «Горизонти» Венеційського кінофестивалю.

Третя премʼєра в межах програми – воєнна драма режисера Максима Наконечного «Бачення метелика», яка взяла участь у Каннському кінофестивалі в програмі «Особливий погляд». За сюжетом, українську військову з позивним «Метелик» звільняють із полону терористичної організації «ДНР» на умовах обміну. Вона возз’єднується з сім’єю, але вдома дізнається, що вагітна від зґвалтування своїм наглядачем.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Шостий фестиваль кіно «Київський тиждень критики» пройде з 20 по 26 жовтня в кінотеатрі «Жовтень». Програма складатиметься з п’яти секцій. Окрім програми «Українські Ґала-прем’єри», уже оголосили ретроспективну програму «Історія української комедії», створену спільно з «Довженко-Центром». Також на фестивалі покажуть міжнародну програму, ретроспективу кінокласики й програму «Фокус» (добірка фільмів з України й іншої країни, яку складає комісія кінокритиків обох країн). Традиційно в межах фестивалю ввручать премію «Кіноколо».

На фестивалі діє система абонементів, рання ціна – 500 гривень (денний) і 800 гривень (повний). Продаж уже відкритий.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі