Фестиваль анімації й медіамистецтва Linoleum 2022 року оголосив переможців міжнародного конкурсу.

Гран-прі отримав польський анімаційний фільм про апокаліпсис під назвою «Неможливі фігури й інші історії I» режисерки Марти Паєк. За словами членів журі, це історія про «експлуатацію Землі й розвиток тоталітаризму», а також про «появу нових кращих людей у новому кращому світі».

Спецвідзнаку журі за особливу естетику отримав кліп Black midi. Welcome to Hell іспанських режисерів Густава Холтенеса й Севі Іко Домочевські.

Нагороду за найкращий фільм у конкурсі комерційної анімації здобула робота Miranda! режисера Данте Сабайа (Аргентина).

Українського конкурсу цьогоріч не було, але робили спецпоказ «Українські голоси», де показували роботи досвідчених і молодих аніматорів.

З 10 до 30 жовтня відбудуться додаткові покази на Megogo. Лекції фестивалю обіцяють додати в онлайн-доступ «незабаром». Крім того, спецпроєкт на тему емоційного вигорання «Все гаразд» продовжують і щотижня будуть публікувати інтерв’ю з авторами фільмів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Цього року Linoleum мав відбутися офлайн в 11 містах України, серед яких Маріуполь і Херсон. Натомість пройшов у форматі онлайн, але деякі покази відбулися офлайн, зокрема й у Києві. Детальніше про програму у 2022 році ми розповідали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі