Фестиваль анімаційних фільмів Linoleum 2022, який матиме тему «Неприйнятний контент», можна буде безкоштовно переглянути на платформі Megogo.

Офіційний трейлер фестивалю

Загалом покажуть 244 фільми на «гострі теми». Серед них – повнометражний анімаційний фільм латвійської режисерки Ільзе Бурковської-Якобсен «Моя улюблена війна». Ця автобіографічна стрічка розповідає історію дівчинки Ілзе, яка зростала в радянській Латвії за часів холодної війни.

Кадр з анімаційного фільму «Моя улюблена війна»

Міжнародний конкурс буде складатися з 5 блоків, що об’єднує 36 фільмів з 18 країн, які брали участь у Берлінале, французькому фестивалі в Ансі, Каннському й Венеційському кінофестивалях.

Українського конкурсу цьогоріч не буде, але зроблять спецпоказ «Українські голоси», де будуть роботи досвідчених і молодих аніматорів. Крім того, покажуть окремий блок під назвою putler kaput! Це анімації-фантазії про смерть Путіна, які створили в межах однойменного флешмобу Миколи Лиськова. Також у програмі – блок української рестоспективи.

Кадри з анімації

Спецпроєктом 2022 року стали рефлексії на тему емоційного вигорання й творчої кризи під назвою I’m fine. Як попередити вигоряння, розкажуть і на онлайн-лекціях.

Загалом на фестивалі проведуть 9 лекцій, серед яких лекція дворазової номінантки на «Оскар» Джоанни Квін.  Лекції можна буде переглянути безкоштовно за попередньою реєстрацією з будь-якої точки світу. Вони будуть доступні у відеобібліотеці Projector.

Фестиваль Linoleum 2022 триватиме з 7 до 11 вересня. Частина фільмів буде доступна лише в Україні, а деякі покажуть також у Польщі, Естонії, Словаччині, Чехії, Латвії, Литві й Румунії.

Серію безкоштовних офлайн-показів проведуть у Харкові 10–11 вересня й у Чернівцях (17 та 18 вересня). Більш детальний розлад можна переглянути тут.

У Києві покази відбудуться в кінопросторі «Українського дому». 

  • 10 вересня представлять програму «Українські голоси» разом з аніматорами, (15:00),  а о 17:00 – програму «Неприйнятний контент». Після показу організують її обговорення.
  • 11 вересня покажуть британо-український спецпроєкт про вигоряння I’am fine (15:00) й о 17:00 експериментальну анімацію на тему боротьби від режисерів з України, Канади, Німеччини, Чехії, Колумбії, Угорщини, Китаю та Бразилії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Фестиваль авторської анімації й медіамистецтва Linoleum уперше провели в Україні у 2014 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі