Книжкова платформа Yakaboo збільшує продаж українських книг у Європі, цитує «Інтерфакс-Україна». За останні три місяці за межами України вдалося продати понад 25,3 тисячі паперових і 6,4 тисячі електронних книг.

Yakaboo створило юридичне представництво й облаштувало склад у Польщі. Це дозволяє доставляти книги Польщею в термін до шести днів, а іншими країнами Європи – від 6 до 12 днів.

У компанії кажуть, що також активно співпрацюють з бібліотеками, культурними хабами й дистрибʼюторами за кордоном.

Українські книги тепер, зокрема, доступні в деяких європейських каталогах, на кшталт Nielsen BookData або британського книжкового агрегатора Gardners. У Yakaboo зазначають, що список найменувань розширився з 800 примірників до пʼяти тисяч.

Українські книги також можуть зʼявитися в інтернет-гіпермаркеті Amazon Europe. У планах – вихід на американський і східноазійський ринки.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У жовтні 2019 року Yakaboo відкрила свій перший офлайн-магазин на території Головпоштамту, на Хрещатику. Також офлайн-магазин працює в ТРЦ Dream Yellow (колишній DreamTown) на Оболонському проспекті.

А в жовтні 2021 року Yakaboo запустила власний мобільний застосунок. Після початку повномасштабного вторгнення сервісом частіше стали користуватися читачі з Польщі, Німеччини, Чехії, Італії, Франції, Словаччині, Хорватії й Молдови.


«Видавництво Старого Лева» й IT-компанія EPAM у межах благодійної акції надсилають приблизно 1300 книжок до бібліотек і громадських центрів для українських біженців за кордоном.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі