«Видавництво Старого Лева» та IT-компанія EPAM у межах благодійної акції надсилають приблизно 1300 книжок до бібліотек і громадських центрів для біженців за кордоном.

Книги можна знайти в Польщі, Німеччині, Естонії, Англії, Болгарії, Угорщині, Греції, Чехії, Канаді та Румунії. Повний список адрес – тут.

Автори ініціативи пояснюють, що книжка – це спосіб тримати звʼязок із рідною культурою. Це, за їхніми словами, може допомогти тим, хто через війну виїхав з України.

Українці можуть долучитися до ініціативи, зробивши донат на суму 5, 10, 20, 50 або 100 євро. Усі книжки, придбані за ці кошти, «відправлять туди, де їх найбільше потребують».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У бібліотеках Європи почали відкривати «Українські книжкові полички» – там є твори Тараса Шевченка, Миколи Куліша, Андрія Кокотюхи й інших письменників.

У межах акції «Українським дітям – українську книгу» українці зібрали понад 1 мільйон примірників книг для внутрішньо переміщених осіб і дітей переселенців. Понад 190 тисяч примірників літератури також передали за кордон.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Видавництво Старого Лева»