Фільми українських режисерів Антоніо Лукіча та Дмитра Сухолиткого-Собчука покажуть на кінофестивалі в Торонто.

«Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча покажуть у секції Contemporary World Cinema («Сучасне світове кіно»). Це друга повнометражна робота режисера після «Мої думки тихі». Фільм розповідає історію про братів-близнюків, які вирушають на пошуки батька, який покинув їх у дитинстві й помер у Люксембурзі. Головні ролі виконали учасники гурту «Курган і Agregat» – брати Раміл та Аміл Насірови.

Також у програмі кінофестивалю «Літургія протитанкових перешкод» Дмитра Сухолиткого-Собчука (чию роботу «Памфір» раніше відібрали на Каннський кінофестиваль).

Картина розповідає про українських скульпторів, які після початку повномасштабної війни почали виготовляти протитанкові перешкоди для ЗСУ, її створили за підтримки американського видання The New Yorker. На кінофестивалі в Сараєво відбудеться світова прем'єра фільму.

«Торонто – один з найбільших кінофестивалів світу, дає мені можливість показати одну з тих багатьох змін, які трапились з нами. Завдяки The New Yorker цю історію почують мільйони людей по всьому світу», – написав режисер.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше ми спілкувалися із Дмитром Сухолитким-Собчуком про прем’єру фільму «Памфір» в Каннах, особливості знімання картини про Гуцульщину та створення режисером власного світу.

А рік тому редактор The Village Україна Ярослав Друзюк стежив за знімальним процесом у Лубнах і Києві та провів кілька інтерв’ю з режисером і знімальною групою. Із цього вийшла історія про Антоніо Лукіча як режисера та «Люксембург, Люксембург» як його найбільш особистий фільм.

У вересні фільм Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург» покажуть на Венеційському кінофестивалі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі