Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Фільм українського режисера Валентина Васяновича «Відблиск» (2021) придбали для прокату в США, повідомляє видання Screen Daily та підтверджує в коментарі The Village Україна співпродюсер фільму Володимир Яценко.

Права на показ фільму придбав американський дистриб’ютор Film Movement. Фільм розповідає про військового хірурга, який на сході України потрапив у полон, його катують в «Ізоляції». Після визволення чоловік повертається додому та намагається відновити стосунки з дочкою та колишньою дружиною.

«Нинішня криза в Україні разом зі звірствами, про які ми чуємо щодня, майже немислимі для тих, хто не стикається з жахами війни», – коментує президент Film Movement Майкл Розенберг. «Валентин, один із найталановитіших режисерів України, проводить болісні та виснажливі роздуми про війну та виживання у фільмі, який глядачі не скоро забудуть».

Стрічку показуватимуть в американських кінотеатрах із 6 травня, пізніше її завантажать на стрімінги. 10% від продажу квитків перерахують до Кризового фонду в Україні, який надає українцям гуманітарну допомогу.


Цей дистриб’ютор також придбав фільм Ірини Цілик «Земля блакитна, як апельсин», прем’єра якого відбудеться 22 квітня.

Фільм «Відблиск» уперше за тридцять років потрапив до основного конкурсу Венеційського кінофестивалю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі