Музичний стримінг Spotify видалив 70 епізодів свого найпопулярнішого подкасту, який веде комік Джо Роган. Як пише Variety, у цих епізодах Роган використовував расистські терміни на позначення афроамериканців.

Подкаст The Joe Rogan Experience уже не перший тиждень в центрі уваги. У січні Ніл Янг, Джоні Мітчелл та інші музиканти вирішили бойкотувати Spotify через те, що на платформі вийшов епізод, в якому Джо Роган говорив із вірусологом-противником вакцинації від COVID-19. Музиканти звинуватили Джо Рогана і Spotify в поширенні дезінформації.

На початку лютого свою музику зі Spotify вирішила видалити й американська співачка Індія Арі. Але не через дезінформацію про COVID-19, а через расистські висловлювання Рогана. 

Після цього зі Spotify видалили 70 епізодів подкасту, які були записані між 2009 і 2018 роками. Представники платформи відмовилися коментувати ситуацію.

Джо Роган під час запису подкасту. Фото: скриншот з YouTube-відео Joe Rogan Experience #1169 - Elon Musk

Сам Роган вибачився за нетолерантну лексику: «Я знаю, що для більшості людей не існує жодного контексту, в якому білій людині дозволялося б вимовляти це слово, і я погоджуюся з цим зараз»,передає Variety слова Рогана.

Раніше Роган вибачився перед Spotify за випуск із дезінформацією про COVID-19 і сказав, що «спробує збалансувати ситуацію» в наступних епізодах.

За інформацією Variety, нещодавно керівники Spotify зустрічалися з Роганом та його командою, щоб обговорити часту негативну реакцію на подкастера.


The Joe Rogan Experience один із найпопулярніших подкастів не тільки на Spotify, а й у світі. У січні 2021-го Джо Рогана вже критикували через його слова про те, що молодим і здоровим людям вакцина від коронавірусу не потрібна.

Наприкінці січня 2022-го у Spotify повідомили, що почнуть маркувати подкасти, де згадується COVID-19. Також компанія планує створити окремий ресурс COVID-19 Hub: там будуть розміщені «актуальні й перевірені факти щодо коронавірусу» від учених, академіків і представників сфери охорони здоровʼя з різних країн світу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі