Музичний стримінг Spotify почне маркувати подкасти, де згадується COVID-19, ідеться в заяві гендиректора платформи Деніела Ека.

Це сталося після критики Ніла Янга, Джоні Мітчелл та інших музикантів, які попросили видалити свою музику з платформи. За їхніми словами, Spotify «поширює неправдиву інформацію про вакцинацію й COVID-19».

Нова функція стане доступною для користувачів усіх країн. Також компанія планує створити окремий ресурс COVID-19 Hub: там будуть розміщені «актуальні й перевірені факти щодо коронавірусу» від учених, академіків і представників сфери охорони здоровʼя з різних країн світу. 

Як пише Pitchfork, за порушення оновлених правил Spotify може видаляти авторський контент із платформи. А за повторні порушення – відстороняти від користування сервісом або банити.


26 січня 2022 року Spotify прибрав увесь каталог альбомів канадського музиканта Ніла Янга на вимогу виконавця. У такий спосіб він протестував проти «дезінформації, яку поширював Джо Роган у своїх подкастах».

29 січня до бойкоту стримінгової платформи доєдналася Джоні Мітчелл, яку на Spotify щомісяця слухають 3,7 мільйона людей.

The Joe Rogan Experience один із найпопулярніших подкастів не тільки на Spotify, а й у світі. У січні 2021-го Джо Рогана вже критикували через його слова про те, що молодим і здоровим людям вакцина від коронавірусу не потрібна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі