База даних про кіно IMDb опублікувала списки 10 найпопулярніших фільмів і серіалів 2021 року. Список складали на основі переглядів сторінок відвідувачами платформи.

Найпопулярніші фільми за версією IMDb:

  1. Дюна (Dune). Американський фантастичний фільм Дені Вільнева. Це перша із запланованих двох частин кіноадаптації однойменного роману Френка Герберта. За сюжетом фільму, головний герой Пол зі шляхетного дому Атридів, якого грає Тімоті Шаламе, має відправитися на небезпечну планету Арракіс, щоб встановити там мир.
  2. «Загін самогубців: Місія навиліт» (The Suicide Squad). Це американський супергеройський фільм-продовження «Загону самогубців» 2016 року.
  3. «Вічні» (Eternals). Фантастичний бойовик китайської режисери Хлої Джао, створений на основі коміксів Marvel. У фільмі представники інопланетної раси мають об’єднатися, щоб захистити людство від девіантів (гуманоїдів).
  4. «Мортал Комбат» (Mortal Kombat). Американський фентезі-бойовик на основі однойменної серії ігор. У центрі сюжету – історії людей, які намагаються виграти смертельний турнір.
  5. «Ліга справедливості Зака Снайдера» (Zack Snyder’s Justice League). Режисерська версія фільму 2017 року, яка розповідає про команду Ліги справедливості, котра має захистити Землю після загибелі Супермена.
  6. «Ґодзілла проти Конга» (Godzilla vs. Kong). Трилер-бойовик, який став четвертим фільмом у франшизі про Ґодзіллу.
  7. «Чорна вдова» (Black Widow). Ще один американський супергеройський фільм, заснований на коміксах Marvel, що розповідає про супергероїню Чорну вдову, яку грає Скарлетт Йоганссон.
  8. «Армія мерців» (Army of the Dead). Трилер від режисера Зака Снайдера. За сюжетом, група найманців намагається обікрасти казино в Лас-Вегасі під час нападу зомбі.
  9. «Круелла» (Cruella). Кримінальна драмеді, яка показує передісторію Круелли де Вілль, яка також є героїнею роману «101 далматинець» та однойменного мультфільму Волта Діснея.
  10. «Шан-Чі та Легенда Десяти Кілець» (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings). Стрічка розповідає про героя комісків Marvel Шан-Чі.

Найпопулярніші Cеріали за версією IMDb:

  1. «ВандаВіжен» (WandaVision). Американський серіал про героїв Marvel Comics – Багряну Відьму та робота-андроїда Віжена.
  2. «Локі» (Loki). Серіал-відгалуження від сюжету фільму «Месники: Завершення» 2019 року.
  3. «Гра в кальмара» (Squid Game). Південнокорейський серіал у жанрі виживання, який також став найпопулярнішим на Netllix.
  4. «Сокіл та Зимовий солдат» (The Falcon and the Winter Soldier). Серіал, що розповідає про персонажів Marvel Comics – Семі Вілсона (Сокола) й Бакі Барнса (Зимового солдата).
  5. «Бріджертони» (Bridgerton). Це костюмований серіал за романами Джулії Квін. Дія відбувається в Лондоні епохи Регентства, де чотири брати й чотири сестри з родини Бріджертонів намагаються влитися в життя вищого суспільства.
  6. «Ходячі мерці» (The Walking Dead). Десятий сезон постапокаліптичного телесеріалу Френка Дарабонти, екранізація серії коміксів.
  7. «Мейр з Істтауна» (Mare of Easttown). Мінісеріал, кримінальна драма з Кейт Вінслет у головній ролі. Акторка грає детективку поліції, яка розслідує вбивство в містечку Істтаун, що в Пенсільванії.
  8. «Тінь та кістка» (Shadow and Bone). Фентезійний серіал за романами американської письменниці Лі Бардуго.
  9. «Кобра Кай» (Cobra Kai). Сиквел американського фільму 1984 року «Малюк-каратист», присвячений бойовим мистецтвам.
  10. «Люцифер» (Lucifer). Шостий сезон американського серіалу, що створений на основі коміксів Ніла Ґеймана та Майка Кері «Пісочний чоловік».

А ось найпопулярніші серіали 2020 року за версією IMDb.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі