Про авіаконструктора українського походження Ігоря Сікорського знімуть повнометражний фільм «Містер Гелікоптер».

«Стрічка розповідає історію амбітного інженера та підприємця, який працював над удосконаленням гелікоптера. Еміграція, особисті проблеми та навіть закони фізики стають на шляху. Проте винахід, здатний врятувати мільйони життів у найскладніших кліматичних умовах, вартий відчайдушної боротьби», – ідеться в анонсі фільму.

Ігор Сікорський на розробленому ним гелікоптері 14 серпня 1944 року / Фото: U.S. Coast Guard

Автор ідеї та режисер – Сергій Чеботаренко (до його доробку входить спортивна драма «Пульс» і низка рекламних роликів, зокрема, для Volkswagen, Lenovo й Elle).

Виробництвом фільму займатиметься продакшн Radioaktive Film (у його портфоліо – серіал «Чорнобиль» від HBO, документалка «Нурієв» для Universal Pictures і серіал «Бюро легенд» для Canal+).

Фільм зніматимуть в Україні, але англійською мовою, «щоб історію геніального українця побачило якомога більше людей». Він триватиме 90 хвилин.


 У Києві презентували перший в Україні онлайн-музей авіації та модерну Museum Sikor Sky. Це цифрова версія київського будинку авіаконструктора Ігоря Сікорського (на вулиці Ярославів Вал, 15-Б), у якому зараз не можуть створити реальний музей через арешт будівлі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: U.S. Coast Guard