Десятий «Книжковий Арсенал» вирішили перенести з травня на кінець серпня 2020 року, повідомили організатори.

«Ми готові провести Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цього року. Проте розуміємо, що він не зможе бути таким, яким ми його спланували. Та ми віримо, що він так само потрібний нашим учасникам і нашим відвідувачам. Потрібний не в онлайні, а в реальному житті, в унікальному просторі історичної будівлі Мистецького арсеналу, в його неповторній естетичній книжковій атмосфері», − пояснила координаторка фестивалю Юлія Козловець.

Попередньо міжнародний фестиваль був запланований на 20-24 травня з темою «оптимісти скептики», а до кураторської команди увійшли, зокрема, літературознавець Ростислав Семків, письменник Сергій Жадан та письменниця Ірина Славінська.

Міжнародний «Книжковий Арсенал» щороку збирає понад 55 тисяч відвідувачів та понад 200 видавців і культурних інституцій.


Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – читайте тут.

В Україні вже зафіксовано 156 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 5 летальних, один пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

ЧИТАЙТЕ, ЩО РОБИТИ, ЯКЩО У ВАС Є ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС.

Обкладинка: «Книжковий Арсенал»