Художник Гамлет Зіньковський розповів, що думає про знищення власного графіті на вулиці Гоголя, 2-А у Харкові та подальший «діалог» на стіні, пише «Громадське».

 Хотілося б, щоб хтось малював щось добре. Щоб це був справді діалог. Тому що, коли одна людина малює фалос, інша прикриває це якимись квіточками, а третя пише адресу, де придбати наркотики — це не діалог, а бозна-що

Гамлет Зіньковський, художник

За словами художника, в міськраді навіть пропонували написати заяву на тих, хто зафарбував малюнок. Але він відмовився, адже сам не має необхідних дозволів на цей стрит-арт.

«Це нормально для вуличного мистецтва, коли щось зникає. Ми не настільки розвинена країна, як Англія, де вирізають шматок стіни з роботою Бенксі. Не всі розуміють сучасне мистецтво, і що? Хапатися за голову, ніби ми через це найгірша країна світу не варто», — підсумовує художник.


 Харківський художник Гамлет Зіньковський у 2016 році створив графіті «Сьоме правило» на вулиці Гоголя, 2-А у Харкові. На малюнку була зображена долоня, на ній стояв чоловік та збоку напис: «Здається, я знайшов себе. Не загубити б».

 У ніч на 5 вересня 2018 року малюнок замалювали, проте невдовзі на стіні з’явився напис із лайкою та запитанням «Так краще?». Однак і цей малюнок замалювали. Наступного дня на стіні вже було написано «Який Харків – такий і Бенксі» із посиланням на те, що Гамлета називають «українським бенксі». Відтоді на стіні майже щодня з’являвся новий напис або малюнок, який зранку знову зафарбовують.