Вихідними 2–3 вересня в гастрохабі Garage відбувся третій «Кураж» із початку повномасштабної війни. Захід повернувся до Києва після 20 місяців перерви, яку спричинило руйнування колишньої локації «Куража» – павільйону №19 на ВДНГ. 

Щоразу «Кураж» обирає для себе благодійну мету. Цього разу ціль збору змінювали в процесі підготовки до заходу. Спочатку планували зібрати кошти на безбар’єрність кінотеатру «Жовтень», але через низку проблем, пов’язаних із реалізацією попереднього плану, «Кураж» відмовився від співпраці з кінотеатром. 

Реципієнтом останнього благодійного «Куражу» в сезоні стала лікарня «Охматдит» у Києві. Запит лікарні – 650 тисяч гривень на систему вентиляції в їхньому найбільшому укритті. Це одна з цілей збору, решту грошей команда перерахує на збір волонтерки Тати Кеплер, яка закуповує тактичну медицину.

Команда поділилася з The Village Україна емоціями з приводу «літа благодійних «Куражів»: «Ми невимовно щасливі мати можливість провести «Кураж» у такий час, ми щасливі збирати кошти на благодійність, яка зараз так необхідна, роблячи свою улюблену справу. Ми нескінченно вдячні нашим військовим, які дозволили нам прожити це літо в Києві, ми вдячні локації Garage, яка надала нам це місце зустрічі для наших гостей, ми вдячні нашим партнерам, які повірили в нас, і завдяки яким ми мали можливість організувати заходи. І, звісно, ми вдячні кожному, хто приходив, продавав, грав музику, купував, малював, фотографував, вдячні нашій зірковій алеї за їхній час, вдячні всім підприємцям, які продовжують створювати нове та приходили продавати його на «Куражі».

На сторінці в Instagram засновниця заходу Альона Гудкова писала, що вони в пошуку своєї нової безбар’єрної локації: «Ми шукаємо постійний дім, де зможемо реалізувати свої плани, фантазії й амбітні цілі».

Серед зіркових продавців і спікерів заходу були, зокрема, Павло Гудімов, Василь Байдак, Уляна Пчолкіна, Ксенія Возніцина, Віктор Досенко, Ігор Лаченков, Христина Соловій, Дмитро та Ольга Шурови, Леся Патока та Cape Cod.

Раніше ми говорили із засновницею «Куража» Альоною Гудковою про її очікування від сезону «Куражів» і плани на майбутнє.

Фото: Оля Закревська