На Воздвиженці забудовують схил, пише активістка Наталка Якимович. 

ТОВ «Фундація «Якісне житло» створює на схилі «додатковий оглядовий майданчик». Це той cамий забудовник, що, зокрема, намагався побудувати 20-поверхову скляну будівлю серед Воздвиженки, майже без паркомісць, каже активістка.

«Але не хвилюйтеся, це «Академія гончарного мистецтва», і байдуже, що такої не існувало до цього обʼєкту. А ще там будуть «програми реабілітації військових», і не важливо, що це найменш інклюзивна територія міста, куди можна дістатися тільки на авто й ще спробуй вийти там під горою», – коментує Якимович.

UPD. «Коли раніше громада почала бити на сполох, побачивши проєкт «ларька» на схилі, додали, що там будуть «програми реабілітації для військових і людей з інвалідністю», – коментує депутатка Київської міської ради Євгенія Кулеба. За її словами, у цьому є маніпуляція, адже територія досить проблемна з погляду доступності.

   

Забудовник ТОВ «Фундація «Якісне житло»» намагався збудувати елітний ЖК «Поділ Град Вінтаж» на Вознесенському узвозі. У березні 2018 року його будівництво заборонили через порушення вимог законодавства у сфері містобудування. 

У квітні 2020 року мешканці Києва створили петицію щодо облаштування скверу на місці занедбаного будмайданчика на Воздвиженці на вулиці Дегтярній, 2–4, що розташована поруч з іншим невеликим сквером, відомим як «Площа мистецтв».

У вересні Київрада розірвала договір оренди з ТОВ «Фундація «Якісне житло», який хотів звести посеред Воздвиженки багатоповерховий готель. Київрада передала ділянку «Київзеленбуду» й погодила створення там скверу. У грудні 2020 року у сквері висадили перші дерева.

Обкладинка й фото: Наталка Якимович