Київрада розірвала договір оренди із забудовником, який хотів побудувати посеред Воздвиженки багатоповерховий готель. Тепер там дійсно можуть облаштувати сквер, повідомила депутатка Київради Ольга Балицька.

«Цей договір оренди стосується земельної ділянки за «Площею мистецтв», яка вже багато років засмічена й не використовується. Це саме та ділянка, на якій забудовник кілька років тому планував збудувати 9-поверхову будівлю, яка лишила б мікрорайон без зелених зон узагалі», – пояснила Балицька.

Ось тут може бути сквер / Ольга Балицька

Додала, що тепер ділянку передадуть «Київзеленбуду», а на її місці можуть облаштувати сквер. Мешканці Воздвиженки вже власним коштом розробили проєкт і готові взяти на себе велику частку витрат з його втілення в життя, каже депутатка.

Ідеться про ділянку на Дігтярній, 2-4. Вона, розташована поруч з іншим невеликим сквером, відомим як «Площа мистецтв», уже понад 10 років використовується як перевальний пункт для будівельних матеріалів.

Будівельний майданчик уже понад 10 років використовується як перевальний пункт для будівельних матеріалів / Наш Киев

Забудовник пропонував звести там багатоповерховий готель на 229 номерів і прокласти другий виїзд із мікрорайону через Киянівський провулок. Однак після протестів місцевих забудовник відмовився від проєкту. Після цього Київрада розірвала угоду з ним і погодила створення скверу на ділянці (це відбулось у 2018 році, облаштування затягнулося).

Пропонують створити сквер площею 0,196 га. Для того, щоб його почали облаштовувати, має бути відповідне рішення Київради.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: ГО «Воздвиженка»