На активіста Дмитра Перова відкрили кримінальне провадження за перешкоджання незаконній надбудові історичного будинку Замкова.

Будинок Замкова, якому цьогоріч виповниться 125 років, почали демонтувати для будівництва торгово-розважального комплексу на початку грудня 2023 року, а наприкінці грудня – зводити надбудову. Перов виступив на захист історичної будівлі. Про відкриття кримінального провадження активіста повідомив адвокат забудовника.

Наприкінці грудня депутати земельної комісії Київради підтримали передачу ділянки, де розташований історичний будинок Замкова, для будівництва торгово-розважального комплексу. Земельну ділянку передали в оренду компанії «Рент Менеджмент Інвест».

Будинок на вулиці Франка, 26, звели на замовлення адвоката Окружного суду Київської губернії Семена Замкова. Далі його продали Івану Михайловському, який володів будівлею до націоналізації.

У радянський час у будівлі розміщували комунальні квартири, а зараз тут розташовані комерційні приміщення й архів суду.

   

Дмитро Перов – київський активіст, співзасновник памʼяткоохоронного хабу «Цегла» й волонтер ГО «Мапа Реновації», а також радник депутатки Київради Ксенії Семенової. Окрім цього, Перов долучився до захисту «Садиби Дмитрієва», садиби Барбана, пивоварні Шульца«Квітів України» й уже протягом семи років захищає історичні будівлі міста.

   

Київські активісти разом з ініціативою «Спадщина» законсервували вхід до памʼятки архітектури місцевого значення «Будинок з хлібною лавкою», що на вулиці Ярославів Вал.