Порносайт PornHub із 23 січня вводить нове правило, за яким відео авторів за участі інших людей не публікуватимуть без їхньої згоди.

Щоб викласти ролик із будь-яким партнером, потрібно верифікувати особи всіх учасників у своєму акаунті. Раніше для цього потрібен був лише паспорт, тепер до списку документів додали письмову згоду на знімання й публікацію.

Крім того, учасники відео мають відсканувати обличчя й зробити фото паспорта. Якщо не верифікувати згоду одного з учасників відео, воно перебуватиме в статусі модерації, доки цього не зробити.

Перші зміни в політиці PornHub сталися в грудні 2020 року, після розслідування The New York Times. Тоді журналіст Ніколас Крістоф написав колонку про те, що Pornhub не блокує контент зі сценами насильства. Зокрема, він розповідав про відео оголеної 14-річної дівчинки, а також про контент із нападами на непритомних жінок і дівчат. Pornhub звинувачення відкидав.

Із 2021 року PornHub почав використовувати біометричні технології для ідентифікації користувачів. Для цього потрібна фотографія й документ, що посвідчує особу.

   

У березні Pornhub купила канадська компанія Ethical Capital Partners, яка також придбала YouPorn, Redtube, Brazzers, Men com, Sean Cody, Trans Angels і Nutaku, що також належать MindGeek. До складу групи керівників Ethical Capital Partners належать «юристи й колишні інвестори канабісу».

   

Чи на часі легалізація порно? І чи знімаються зараз разом українські й російські порноактори? Розпитали про це українських порноакторок, щоб дослідити, чи вплинула війна на порноіндустрію.