Порносайт Pornhub, а також інші сайти компанії MindGeek, купила канадська компанія Ethical Capital Partners.

Компанії MindGeek також належать сайти YouPorn, Redtube, Brazzers, Men.com, Sean Cody, Trans Angels та Nutaku. Cуму угоди не розголошують.

Хто такі Ethical Capital Partners

ECP позиціонує себе як «приватна інвестиційна компанія, яка має великий досвід у сфері регулювання, правоохоронних органів, залучення громадськості та фінансів». Там обіцяють і надалі розвивати MindGeek як найпопулярнішу платформу для дорослих у Інтернеті, а також «гарантуватуватимуть довіру й безпеку».

До складу групи керівників Ethical Capital Partners належать «юристи й колишні інвестори канабісу», зазначає Financial Times. Голова компанії Рокко Меліамбро працював директором National Access Cannabis Corporation. У команді також Дерек Огден, який служив у Королівській кінній поліції та був гендиректором спецгруп із боротьби з наркотиками й організованою злочинністю. Крім того, на сайті ECP є лише одна новина – про придбання Pornhub.

Журналісти помітили, шо колега Меліамбро й очільник Bruinen Investments Чак Рифічі (назва компанії також має «помітне посилання на етику») брав участь у перемовинах щодо купівлі MindGeek два роки тому. Тоді компанія прагнула реструктуризувати Pornhub і «відновити його репутацію», пише The Verge.

Що не так із MindGeek і Pornhub зокрема

MindGeek називають «масштабним, але проблемним брендом». Проблеми з модерацією стали особливо відчутні в 2020 році, коли флагманський сайт Pornhub відімкнули від платіжник систем Visa та Mastercard. Це сталося після розслідувань, які виявили незаконний контент на платформі. Занепокоєння щодо бізнес-моделі компанії MindGeek спричинили відхід її топ-менеджменту.

Зараз доступ відновлений, але Visa та Mastercard не співпрацюють із рекламним відділом компанії через те, що суд у Каліфорнії заявив: вони можуть бути притягнуті до відповідальності за допомогу MindGeek у монетизації дитячої порнографії. Судові позови проти Pornhub тривають.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Стримінговий сервіс Netflix 15 березня випустив документальний фільм про історію Pornhub.


Cтворили сервіс Take It Down, що дозволяє видаляти свої зображення з Інтернету, зокрема з OnlyFans і Pornhub.


Читайте, яке порно українці найчастіше шукали у 2022 році і як змінилися їхні запити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі